top of page

Kinderkoor EigenWijs werd in 2005 opgericht. Door de jaren hebben honderden kinderen bij EigenWijs gezongen. In 2014 werd EigenWijs uitgebreid met een tienerkoor, zodat kinderen voortaan tot en met hun achttiende bij het koor konden blijven zingen.

Kinder- en tienerkoor EigenWijs staat onder leiding van dirigent Laura Kok en wordt begeleid door pianist Jaap de Groot.

 

Bij de repetities is er veel aandacht voor zuiverheid, stemvorming, podiumpresentatie en muzikale ontwikkeling. Ook wordt er door zowel het kinderkoor als het tienerkoor gevarieerd repertoire gezongen, zodat de kinderen in aanraking komen met verschillende soorten muziek.

Er wordt regelmatig opgetreden door beide koren. Jaarlijks wordt het seizoen afgesloten met een zomerconcert. Daarnaast wordt er meegewerkt aan festivals als Podium Westland en het Westlands Korenfestival. Het tienerkoor werkt jaarlijks mee aan dodenherdenking in Naaldwijk. EigenWijs heeft al meerdere musicals op de planken gezet. Ook wordt er regelmatig meegewerkt aan kerkdiensten en treden we op in verzorgingstehuizen. Kortom: we zingen overal!

IMG_1277.JPG

Kinderkoor

 

Vanaf groep 4 mag je op het kinderkoor. Wanneer je je inschrijft, krijg je een koormap in een koortas. Deze neem je daarna iedere repetitie mee.


Het kinderkoor is verdeeld in twee groepen. Iedere repetitie begint gezamenlijk en splitst dan op. De eerste groep kan dan op een rustiger tempo de nieuwe liedjes instuderen en speelsgewijs werken aan zuiverheid, stemvorming en podiumpresentatie. De tweede groep repeteert op hoger tempo en werkt daarnaast aan meerstemmig zingen en eigen repertoire. Ook werkt de tweede groep samen met het tienerkoor.

De verdeling van de twee groepen gebeurt aan de hand van leeftijd en niveau. Kinderen die bij de tweede groep zingen, kunnen later doorstromen naar het tienerkoor.

Tienerkoor

 

Bij het tienerkoor zingen kinderen die vaak al ervaring hebben met zingen of muziek maken. Zit je op de middelbare school en hou je van muziek? Kom dan zingen bij het tienerkoor!

 

Het tienerkoor heeft eigen repertoire met veel verschillende soorten muziek. Denk aan pop, musical, klassiek of gospel. Ook wordt er aan stemvorming en muzikaliteit gewerkt. Zo blijven de repetities lekker afwisselend en krijg je de kans om jezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen.

Daarnaast werken de tieners met de methode 'jongleren' waarmee je van blad leert zingen. Tijdens de repetities wordt er dan ook met bladmuziek gewerkt.

tieners cirkel.jpeg
A Night at the Musicals 2022 - 51 van 86.jpeg

Nieuwe leden

 

Nieuwe leden mogen eerst drie keer vrijblijvend mee komen doen, voordat ze besluiten lid te worden van het koor.

 

Bij inschrijving krijgen de kinderen een koormap. Zorg ervoor dat je deze iedere week meeneemt.

 

Instromen is niet op ieder moment mogelijk, omdat we soms naar projecten toewerken. Nieuwe leden zijn in 2024 van harte welkom.
 

Stuur een email naar info@eigenwijs-naaldwijk.nl voor meer informatie en om je aan te melden voor een proefles.

bottom of page